Oglinda personală – Imaginea companiei

Echipa Galaxy Design

Auzim des sintagma: ,,Imaginea angajaților reflectă imaginea firmei tale” – afirmație destul de adevărată. Dar acum vreau să te întreb: compania ta are o imagine bine pusă la punct? Și aici mă refer la cum este văzută din exterior. Cum o percep clienții sau potențialii tăi clienți? Angajații tăi aduc un plus companiei? Imaginea lor reflectă seriozitate și profesionalism?

O metodă prin care poți să răspunzi acestor întrebări:

Am meditat asupra acestei situații și am concluzionat: suntem o echipă frumoasă! Prin urmare, trebuie să ne vadă toată lumea! Am angajat un fotograf profesionist, ne-am aranjat puțin (nu te gândi că am fi mers la coafor sau la solar), iar despre ce a ieșit, îți voi povesti în continuare!

Într-o dimineață cu soare, ajunși la birou, eram pregătiți pentru ceea ce urma: Fotografii profi, ce inspiră seriozitate și profesionalism.

Până acum toate bune și frumoase!

Biroul nostru s-a transformat pentru câteva ore într-un studio foto. Ne simțeam precum manechinii, doar că nu pozam pentru nu știu ce firmă de lenjerie intimă, ci doar pentru acele amintiri ce ne vor scoate în evidență. (Acum să nu-ți închipui că eram îmbrăcați ca și pentru covorul roșu…)

Nu! Cu cămașa de serviciu pe noi, brodată cu sigla și numele companiei (unii le zic uniforme noi le spunem ,,legitimație personală”), așteptam ca blițurile să „ne bată” în față. Fotograful își aranjase instrumentele, decorul era pregătit și toată treaba mergea ca unsă.

Eu unul, nu sunt un împătimit al acestor tip de ședințe, dar de această dată, așteptam cu sufletul la gură să-mi vină rândul la pozat. Cred că se datorează și colegilor mei. Vedeam atât de mult entuziasm și bucurie pe fețele lor încât mi-am schimbat părerea. Dar știam un singur lucru: Voi avea poze profesioniste!

Fetele au trecut cu brio de fotografiere. Ce a fost mai ușor a trecut. De acum urmam noi, băieții. Când le priveam de pe margine, nu ne-am fi închipuit că ar fi atât de ,,greu” să te pozezi. Însă, puși în fața adevărului, am constatat cu stupoare că nu suntem făcuți pentru așa ceva, cel puțin nu eu. (Fața nu mă prea ajută!)

Fetele s-au distrat copios pe seama noastră. Am ajuns în punctul în care și eu începusem să râd de mine… Rămâne între noi, pozele baieților au ieșit mai bine decât ale fetelor, cel puțin așa ne-a „asigurat” fotograful. Probabil a făcut asta doar pentru a scapă de noi, sau chiar am fost mai buni decât ele. (Aștept să-mi scrii la comentarii dacă are sau nu dreptate!)

Acum că ți-am povestit în mare ce s-a întâmplat, vreau să mai aduc în discuție încă un singur lucru. Pe lângă faptul că facem ceea ce ne propunem, într-un mod cât mai serios, punem și o doză consistentă de amuzament.

În acest fel facem lucrurile să meargă bine!

Suntem o echipă tânără (după cum poți vedea și din poze) și foarte uniți. Aici mă refer la faptul că toți ne sincronizăm perfect când e vorba de o glumiță și în acest mod, scăpăm de „presiunea” muncii.

Am subliniat acest lucru deoarece vreau să conștientizezi că în munca ta trebuie să adaugi și ceva fun pentru a te destresa și pentru a trece cu multă ușurință peste posibile probleme ce vor apărea.

Am conștientizat un singur lucru: când faci un lucru, fă-l cu plăcere și pasiune!

În felul acesta, beneficiile nu vor înceta să apară!

Acum întrebarea mea: tu ce ai făcut pentru îmbunătățirea imaginii tale sau a companiei tale? Cum am mai spus și înainte, sunt un curios din fire și abia aștept să-ți citesc povestea!

PS: Curioșii mor devreme dar acum vor muri arătând profi! ^^ 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *