Galaxy Team Building v.2 Part II

Galaxy Team Building

După ce întreaga echipă a auzit soneria de apel a fiecăruia dintre noi, cât și cuvântul descriptiv, lucrurile trebuiau să accelereze spre provocări noi.

A doua activitate de pe ordinea de zi a #GalaxyTeamBuilding trebuia să ne pună la încercare elasticitatea.

Nu există nici o temă aleasă sau tema a fost șters.

Cerc închis a fost activitatea prin care ne-am mai demorțit puțin, dar prin prisma căreia am mai și conștientizat anumite lucruri. Lucruri pe care trebuie să le tratăm cu multă seriozitate în activitatea de serviciu de zi cu zi.

2C – Coordonare și Comunicare.

Jocul era unul destul de simplu. S-au creat două echipe, fiecare conectată și închisă cu ajutorul brațelor.

Elementul principal a fost o funie care și aceasta era legată (închisă). Această funie trebuia trecută pe la fiecare membru, fără ca aceștia să dea drumul mâinilor, adică fără ca acea conexiune stabilită între membrii să se rupă.

În primă fază, lucrurile au fost simple. Ceilalți membrii aveau voie să ajute persoana la care era funia în acel moment.

În a doua fază, lucrurile s-au mai condimentat puțin. Ajutorul survenit din partea întregii echipe era sistat și tot ce rămânea de făcut era ca în momentul în care funia ajungea la o persoană anume, acea persoană să se descurce singură. Dar și poziția în care trebuia să stăm, era una care ne punea în încurcătură. (vezi foto.)

Din fericire, ambele echipe au reușit să ducă la bun sfârșit sacina primită. Tot ce a facut diferența a fost timpul în care s-a petrecut aceasta. Timpul cel mai bun a fost datorat coordonării eficace al echipei, cât și de comunicarea eficientă dintre membrii aceștia.

Cum fiecare activitate avea scopul de a ne învăța ceva, în cazul de față, coordonarea și comunicarea era primordială.

Lecția învățată după această activitate ne-a ajutat ca la viitoarele jocuri să fim mult mai eficienți și productivi.

Așa se întâmplă și în activitățile de la serviciu. Dacă nu se comunică, se pierde timp prețios. Chiar și rezultatul final poate fi influențat negativ din cauza acestui aspect.

Cu cât se comunică mai mult pe parcursul unui proiect, de exemplu, cu atât se vor cunoaște mai multe informații prețioase. Cu cât suntem mai mult la curent cu acestea, cu atât mai repede scopul va fi atins cu brio, iar rezultate nu vor înceta să apară.

Despre aceasta a fost vorba la Cercu închis. Până săptămâna viitoare, nu uita să transmiți informațiile cât mai benefic echipei pe care o coordonezi sau în care activezi. Doar așa rezultatele vor fi cele scontate!

Succes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *