Cum să reduci consumul de materiale dăunătoare în compania ta

Trăim în secolul vitezei, unde totul trebuie să se întâmple cât mai repede, cu metodele cele mai simple. De aceea, de cele mai multe ori, ajungem să utilizăm anumite metode care repetate, ajung să dăuneze mediului înconjurător. Facem aici referire la ceea ce se întâmplă în cadrul unei companii, analizate ca un întreg, cât și activitatea fiecărui angajat – ce obiceuri are și cum se raportează la utilizarea materialelor reciclate.

Noi ne-am gândit la o enumerare clară a metodelor prin care organizația ta poate utiliza mai puțin plastic și  poate fi mai sustenabilă, plecând atât de la evenimentele tale, viața de zi cu zi în companie, până la anumite activități întreprinse ocazional de către tine sau angajații tăi.

Te invităm să citești sugestiile noastre și să ne anunți tu cum poți deveni eco-friendly în compania ta!

 

  1. Nu mai folosi sacoșe de plastic – folosește-le pe cele de bumbac sau hârtie

Este foarte ușor să adopți un obicei unde de fiecare dată când mergi la cumpărături să folosești replica „Și o sacoșă, vă rog”, iar când ajungi acasă să o adaugi la „colecția” de pungi. E recomandat să încerci, pe cât posibil, să îți scoți acest tip de obicei din viața de zi cu zi și, totodată, să îl introduci și în compania ta.

De exemplu, dacă vinzi un anumit de produs, încearcă să nu îl mai oferi clienților în clasicele sacoșe din plastic, ci personalizează sacoșe din hârtie sau din bumbac pentru a putea face un prim pas către sustenabilitate.

  1. Folosește cana ta

Noi am intrat în contact cu multe firme care achiziționează serviciul de la furnizorii de cafea, cu tot cu paharele de plastic sau de carton, pe care, după o unică utilizare, le aruncă. Astfel, nu ar fi mai ușor să ai propria cană pe care să o folosești oricând, în loc să cumperi și să arunci, ancorându-te într-o practică dăunătoare mediului?

Personalizează cănile companiei cu logo-ul firmei, cu un mesaj care să aducă zâmbetul pe fețele tuturor în diminețile cu taskuri numeroase.

  1. Implementează materialele generale (cu posibilitatea de refolosire)

Acesta este un alt tip de „obicei” care, pe termen lung, dăunează mediului. De exemplu, dacă realizezi materiale sezoniere, pentru vară, Crăciun sau Anul Nou, recomandat ar fi să faci o singură grafică. În caz contrar, îți rămân foarte multe produse personalizate pe care va trebui să le arunci deoarece este marcat anul în curs sau ceva reprezentativ pentru acel sezon.

Un sfat pe care ți-l putem oferi este fie să calculezi precis numărul de produse pe care ți-l dorești, pentru a avea o marjă de eroare mică, fie să realizezi produse care să fie valabile în orice context, care să permită reutilizarea lor de-a lungul mai multor ani. De exemplu, nu-ți face mape pentru eveniment pe care să scrie numărul ediției în curs pentru că le poți folosi cu ușurință și la ediția următoare.

  1. Alege produse din materiale biodegradabile sau reciclate

În momentul în care te uiți într-un catalog de produse pentru a face necesarul de materiale pentru un eveniment sau o ocazie specială, ar fi indicat să ai în vedere și dacă materialele sunt biodegradabile sau reciclate. De cele mai multe ori, la nivelul prețului nu sunt diferențe, însă la nivelul designului, da! Astfel, produsul realizat iese în eviudență, oferind un plus de vizibilitate în ceea ce privește responsabilitatea corporate, plus că sunt plăcute vizual.

  1. Folosește mai puține culori, într-un mod eficient

Știm, îți dorești ca materialele pentru businessul tău să aibă cele mai vibrante și variate culori, să iasă din tipar și să fie unice. Foarte bine! Promoționalele ocupă un loc important în promovarea unei companii, însă dacă utilizezi culorile într-o manieră responsabilă, îți vor evidenția și mai mult brandul. Știi vorba aia „less is more”? În acest caz, e bine să te limitezi la o paletă clasică de culori care să fie atât sustenabilă, cât și atractivă. De exemplu, poți utiliza spațiul pe care îl ai într-o manieră responsabilă, personalizând doar spațiul de care ai nevoie.

 

Reciclează!

Fiecare om produce o cantitate considerabilă de deșeuri și oricât de mult ne-am dori să fim zero waste acest lucru este mai mult decât imposibil, mai ales dacă ne raportăm la infrastructura țării. Cu toate acestea, poți contribui la reciclarea deșeurilor pe care le utilizați în fiecare zi la birou. Sortarea acestora nu este atât de dificilă pe cât pare.

Te sfătuim și pe tine să fii mult mai atent atunci când vine vorba de consumul plasticului! Nu e nevoie de puțini oameni care să facă schimbări drastice pentru a face o diferență vizibilă, ci de mulți oameni care fac micro schimbări – abia atunci se văd diferențele!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *